Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Premda je današnja sednica Kriznog štaba maltene organizovana kako bi se odgovorilo na pitanje kada će biti otvoreni kafići i restorani, odluka o ovom pitanju moraće dodatno da sačeka.

PROČITAJTE JOŠ:

Šta je, konkretno, odlučeno na današnjoj sednici?

Maraton

Krizni štab je odlučio o pitanju koje nismo ni znali da se razmatra: da počnu pripreme za Beogradski maraton, planiran za jun ove godine.

„Doneta je odluka za Beogradski maraton – u organizacionom smislu može se krenuti u pripreme maratona, a za ostalo će se videti zavisno od situacije, drugih mera – nema nikakvih promena sednica“, dodao je.

Dakle, pripreme mogu, ali da li će ga biti  – zavisiće verovatno od epidemiološke situacije u junu.

#related-news_0

Škole

Kako je Nova.rs i najavila ove nedelje, đaci mlađih razreda osnovne škole ipak će u ponedeljak prisustvovati nastavi u školama.

Krizni štab je i otome danas odlučivao, premda je ministar Ružić već ranije ove nedelje u zvaničnom dopisu naložio direktorima škola da krenu u pripreme za nastavu u objektima.

PCR testovi

Krizni štab je takođe ispravio svojevrsnu nepravdu, pa je izjednačio cenu PCR testa za naše državljane i za strance.

Odluka je doneta „u znak podrške turizmu“.

Restorani i kafići

Konačno, dr Kon je ispred Kriznog štaba javnosti saopštio i da za sada neće biti otvaranja unutrašnjosti kafića. Bašte rade kao i do sada – to se ne menja – ali verovatno ćemo tek iduće nedelje imati ozbiljniju raspravu o tome kada je realno da bude otvaranja unutrašnjosti lokala.

Da su male šanse da bude dozvoljen rad unutrašnjih delova ugostiteljskih objekata svedoči izjava epidemiologa Predraga Kona koji je oštro reagovao zbog toga što ljudi u baštama kafića ne nose maske, rekavši da to doživljava kao bojkot.

Na sednici su bili premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Branko Ružić, ministarka kulture Maja Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, epidemiolog Predrag Kon, infektolog Mijomir Pelemiš, imunolog Srđa Janković i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar