Haljine, donji veš, tosteri i drugi mali kućni aparati - sve ovo jeste asortiman prosečne buvlje pijace ali je i roba koja se može pronaći u holu na devetom spratu Palate pravde u Beogradu izložena baš kao što se to čini na pijacama.

U zgradi unutar koje se nalazi većina ovdašnjih sudova, tužilaštva i drugi pravosudni organi, u kojoj se odlučuje o najtežim krivičnim delima, o ljudskim sudbinama i krivici, ovih dana izložene su – gaće.

Foto: Miloš Bartoš

Video-snimak na kom se vidi asortiman zabeležio je advokatski pripravnik Miloš Bartoš, smatrajući da je ovakvo ponašanje neprimereno bilo kojoj instituciji, a posebno Palati pravde.

Foto: Miloš Bartoš

„Roba je izložena na devetom spratu, gde se nalazi interni kafić za zaposlene. Taj hol ranije je bio prazan, a sada je pretvoren u buvlju pijacu. To je velika sramota, da se u istoj zgradi odlučuje o ljudskim sudbinama i prodaju tosteri i haljine. Na ovaj način dolazi do rušenja bilo kakve iluzije o ugledu i pravdi. Pitanje je da li predsednik suda uopšte zna bilo šta o ovome. U svakom slučaju ovo je jedna velika sramota jer u toj zgradi ipak sede i oni ljudi koji čuvaju čast pravosuđa“, rekao je za portal Nova.rs Bartoš.

Pojasnio nam je i da su mu zaposleni rekli da je reč o sindikalnoj prodaji što, razume se, ne umanjuje činjenicu da su u holu raširene gaće, haljine, majice, mali kućni aparati i ostalo.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare