Foto:TANJUG / MINISTARSTVO GRAÐEVINARSTVA SAOBRACAJA I INFRASTRUKTUPE / ZORAN PETROVIC

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Pakovraću, gde je održala sastanak u vezi s izgradnjom auto-puta od Preljine do Požege, da će Moravski koridor, dug 112 kilometara, biti gotov za tri godine, kako je i ugovorom predviđeno.

„Moravski koridor je podjednako važan projekat kao i Preljina-Požega, to su po mom mišljenju trenutno dva najvažnija projekta na teritoriji Srbije. Prva deonica kojom spajamo Kruševac i Pojate, u dužini od 27 kilometara, biće gotova krajem sledeće godine“, rekla je ona, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlović je dodala da sve funkcioniše kako treba u realizaciji ovog projekta, te da radove izvodi jedna od najboljih svetskih kompanija.

Ona se osvrnula i na trenutnu situaciju u saobraćaju izazvanu korona virusom.

Foto:TANJUG / MINISTARSTVO GRAÐEVINARSTVA SAOBRACAJA I INFRASTRUKTUPE / ZORAN PETROVIC

“Korona je imala ogroman uticaj na saobraćaj u Srbiji i na finansijsko stanje u ‘Putevima Srbije’.

Činjenica je da ćemo mnogo izgubiti od prihoda putarina, ipak, projekte koje smo započeli na regionalnim i lokalnim putevima ćemo završiti, a za ono što je planirano da se radi uradićemo projektno-tehničku dokumentaciju, u nadi da će sledeća godina biti bolja svima, pa i nama“, rekla je ona.

Mihajlović je rekla i da se država od 2014. godine strateški opredelila da razvija vazdušni saobraćaj, sa idejom da se osnivanjem preduzeća „Aerodromi Srbije“ pomogne razvoj malih aerodroma, zbog povezivanja naroda i bržeg razvoja privrede i turizma.

„Tada smo dobili kritike da je to nemoguće, a 2019. godinu završili smo sa ‘Nikolom Teslom’ kao najuspešnijim aerodromom u regionu, niškim aerodromom sa 440.000 putnika i kraljevačkim aerodromom kao civilno-vojnim, koji ćemo dalje da razvijamo da bude najbolji kargo aerodrom u ovom delu Evrope“, rekla je ona.

Ona je podsetila da će se nastaviti ulaganja i u niški i u kraljevački aerodrom, da se završava aerodrom u Pranjanima i da će do kraja sledeće godine biti završen i aerodrom u Trebinju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare