Foto:Promo

AmCham će nastaviti da pruža nedvosmislenu podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi, ali i biti konstruktivna kritika, rekao je Zoran Petrović.

„Kao vodeća nezavisna poslovna asocijacija, Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, ubrzavanje ekonomskih i regulatornih reformi, kao i za uspostavljanje predvidivih i jednakih pravila poslovanja za sve“, izjavio je novi predsednik Upravnog odbora AmCham-a Zoran Petrović.

Petrović, koji je i predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke, rekao je da će Am Cham nastaviti da pruža nedvosmislenu podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi, ali i biti konstruktivna kritika koju će uvek pratiti formulisani predlozi i dobre prakse u oblastima u kojima privreda prepoznaje potrebu za unapređenjem.

Ovogodišnja nagrada AmCham „Heroj“ dodeljena je Tamari Klarić, Bogdanu Stevanoviću i kampanjii „Pruži korak“ udruženja NURDOR.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju oko 95.000 ljudi i koje su ukupno u Srbiji investirale četrnaest milijardi evra.