Zoran Đorđević kaže da Pošta Srbije razmatra robotizaciju

Biznis 24. jul. 202113:41 > 13:43
Podeli:
Zoran Djordjevic
Zoran Đorđević Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Pošta Srbije razmatra da sa sa Poštom Slovenije saradjuje na uvođenju najnaprednijih informatičkih rešenja u logističke centare u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

V.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević je, tokom obilaska poštansko-logističkog centra u Mariboru i data centra Pošte Slovenije za upravljanje radnim procesima, naveo da je modernizacija jedan od poslovih prioriteta Pošte Srbije.

U ovim centrima implementirana su tehnološka rešenja bazirna na veštačkoj inteligenciji, a u Mariboru je instaliran i prvi robot koji se koristi za preradu pošiljaka, navodi se u saopštenju.

„Naš cilj je podizanje kvaliteta, brža i efikasnija usluga za građane i privredu, a jedan od pravaca razvoja koji razmatramo je zasnovan i na uvođenje robotizacije u proces prerade pošiljaka kao podrške efikasnijem radu zaposlenih“, izjavio je Đorđević.

Delegacija Pošte Srbije zavrašava danas radnu posetu Sloveniji, koja je usledila nakon što je delegacija Pošte Slovenije u maju posetila Srbiju, kada su i započeti razgovori rukovodstva dva preduzeća o budućoj saradnji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar