Foto:N1

Kompaniji "Ziđin majning" uručeno je odobrenje za izvođenje rudarskih radova na istraživanju donje zone nalazišta bakra i zlata "Čukaru Peki", koji je počeo s radom prošle godine.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović istakla je u razgovoru sa predstavnicima kompanija „Ziđin majning“ i „Ziđin koper“ da je Ministarstvo uvek spremno da pomogne da realizacija svih projekata, uključujući i projekte u rudarstvu, bude što efikasnija, ali da za sve aktivnosti moraju biti ispunjeni svi zakonski preduslovi, kao i svi propisi i zahtevi koji se tiču zaštite životne sredine.

Na današnjem sastanku je razgovarano i o projektu fotonaponskog solarnog parka koji planira kompanija „Ziđin majning“, za koji je Ministarstvo spremno da pruži svaku vrstu podrške u cilju efikasnije realizacije ovog projekta, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Pored toga, bilo je reči i o razvoju elektroenergetske infrastrukture, koja je važna za stabilno snabdevanje rudnika „Čukaru Peki“ električnom energijom, pitanjima u vezi sa eksproprijacijom, bezbednosti rudara, zaštiti životne sredine i drugim temama u vezi sa rudarskim aktivnostima kineskih kompanija.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Bora, Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, kao i predstavnici ambasade Kine.

BONUS VIDEO Građani Majdanpeka ogorčeni i besni zbog miniranja brda iznad grada

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar