Foto: Profimedia.rs

Nacrt prostornog plana za infrastrukturni koridor železničke pruge Beograd - Niš i izveštaj o strateškoj proceni uticaja koji obuhvataju delove teritorija tri grada i devet opština od 9. marta je na javnom uvidu, objavilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ovo područje posebne namene, kako se navodi, prostire se na teritorijama gradova Niš, Kruševac i Jagodina, i opština Batočina, Velika Plana, Lapovo, Ćuprija, Svilajnac, Paraćin, Ćićevac, Varvarin i Aleksinac.

Nacrt plana i izveštaj o proceni uticaja u narednih 30 dana, do 7. aprila, dostupni su preko sajta Ministarstva, kao i u prostorijama Skupština gradova i opština svakog radnog dana.

Primedbe na ta dokumenta dostavljaju se u pisanoj formi jedinicama lokalne samouprave i Ministarstvu u toku trajanja javnog uvida.

Javna prezentacija biće održana 20. marta u Skupštini opštine Jagodina od 11 sati, a javna sednica komisije za javni uvid zakazana je za 16. april u 11 sati, kada mogu prisustvovati one osobe koje su podnele primedbe.