Železara u Smederevu ugasila jednu visoku peć

Biznis 08. jul. 202015:07 > 15:08
Podeli:
Foto: N1

Kineska kompanija HBIS, vlasnik Železare u Smederevu, zaustavila je proizvodnju u jednoj od dve visoke peći, potvrđeno je "Tanjugu" u toj kompaniji.

„Razlozi gašenja Visoke peći broj 1 u kompaniji HBIS Srbija su uticaj kvota na izvoz našeg čelika u zemlje Evropske unije i smanjena potražnja za čelikom na tržištu, jer su mnogi naši klijenti obustavili proizvodnju usled pandemije koronavirusa“, kažu u Železari.

S obzirom na plan narudžbenica koje je ta kompmanija dobila za naredni period, poslovanje su, kažu, prilagodili trenutnoj situaciji.

„Kada budu stvoreni tržišni uslovi za ponovno pokretanje, peć će biti vraćena u pogon kompanije.“

Kada je reč o zaposlenima koji se, navode, vraćaju na radna mesta, Krizni štab te kompanije je primenio niz mera zasnovanih na iskustvima iz Kine, kao i na direktivama Kriznog štaba Republike Srbije.

Te mere su se, dodaju, pokazale efikasnim u zaštiti svih koji rade u kompaniji od zaraze koronavirusom.

Pogoni kompanije HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd su smešteni na tri lokacije u Srbiji, u selu Radinac nadomak Smedereva i u Šapcu.

U Smederevu se proizvodi gvožđe u dvema visokim pećima, zatim gvožđe iz visokih peći konvertuje u sirovi čelik u čeličani sa tri konvertora i kompleksom za kontinuirano livenje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar