Vlada Srbije, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Srbija je u 2020. godini za rešavanje problema ambalažnog otpada opredelila ukupno 2,6 milijardi dinara.

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Plan smanjenja ambalažnog otpada za period 2020-2024. godine.

„Ovim petogodišnjim planom utvrđuju se nacionalni ciljevi upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom koji se odnose na njihovo sakupljanje, ponovno iskorišćavanje i reciklažu. Za ove namene u 2020. godini planirana su sredstva u iznosu od 2.600.000.000 dinara“, saopštila je Vlada Srbije.

Na sednici je, kako se ističe, usvojen Akcioni plan Strategije za razvoj veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2020-2022. godine kojim su obuhvaćeni projekti za podršku razvoja veštačke intelignecije sa novim programima u oblastima obrazovanja, privrede, nauke i državne uprave.

„Primena Strategije već je započeta programom za naučne projekte iz oblasti veštačke inteligencije, kao i primenom softvera koji koriste veštačku inteligenciju u javnoj upravi“, navodi se u saopštenju Vlade.

U okviru daljeg procesa reforme javne uprave, danas je usvojen i Program razvoja elektronske uprave u Republici Srbiji za period 2020-2022. godine.

Članovi vlade usvojili su odluku da se „Tunelska pećina Prerast u kanjonu Zamne“ proglasi spomenikom prirode, kao geomorfološki fenomen koji ima izuzetan turistički značaj za istočnu Srbiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar