Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će u narednom periodu penzije više rasti, jer će pratiti rast plata i najavio da će do 2027. godine prosečna penzija dostići 620 evra.

Vučić je najavio da će do 2027. godine prosečna plata biti 1.400 evra, a minimalna zarada 650 evra.

„Penzije rastu brže nego ikada“, istakao je Vučić i naveo da je prosečna penzija bila 2012. godine 202 evra, dok je sada 390 evra.

Vučić je gostujući u Ćirilici na TV Hepi, upitan da prokomentariše to što iz opozicije tvrde da je to tada vredelo više nego sada, rekao da je to besmisleno.

Napomenuo je da je tačno da su troškovi skočili, ali proporcionalno možda do 280 ili 290 evra, ali ne i do 390 evra, koliko danas iznosi prosečna penzija.

„To je ogromna razlika i tek ćemo tu razliku da pravimo. I sada ide jednokratna pomoć i za korisnike socijalne pomoći, oko 1. decembra, uslediće dodatna podrška od 10.000 dinara, kao i jednokratna podrška za posebnu negu, za dementna, slepa lica i starije sa neizlečivim bolestima, kojih ima oko 51.000. Ovih prvih je 170.000“, naveo je Vučić.

Na pitanje voditelja kako kometariše to što je Dragan Đilas izjavio da će, kada dođe na vlast, prenzionerima vratiti ono što im je oduzeto, predsednik je rekao da je država za razliku od prethodne vlasti ozdravila sistem i penzionerima kroz jednokratna davanja već dala skoro 100.000 dinara o kojima priča opozicija.

Vučić je rekao da je Austrija danas zvanično ušla u recesiju i da je to loša vest za nas, jer su naša tržišta povezana.

Kazao je da, ipak, u tome ima jedna sreća, a to je da više naših ljudi razmišlja da se vrati u Srbiju.

BONUS VIDEO – Vučić u Ćirilici: Ima neki problem?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare