Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će brza pruga od Beograda do Novog Sada biti zvanično otvorena u subotu i da je otvaranje koje je prethodno bilo planirano za 15. mart odloženo četiri dana kako bi prisustvovalo državno rukovodstvo Mađarske.

Vučić je tako odgovorio na pitanje zbog čega se sada kasni sa otvaranjem pruge i zašto su probijani i ranije rokovi za tu prugu koji su davani prethodnih godina.

Predsednik je rekao da je njegova želja bila da pruga bude što pre završena, ali da nije mogla brže da bude gotova zbog eksproprijacije zemljišta i drugih problema.

Napomenuo je da je srećan što će svi građani, kao i oni koji ga politički ne podržavaju i sada daju podršci opoziciji, moći konačno da uđu u brzi voz.

Vučić je rekao da za vreme prethodne vlasti građani nisu mogli čak ni bezbedno da putuju bilo kojim vozom.

Moći ćete da uživate u blagodeti dobrog rukovodstva države, poručio je Vučić novinaru koji mu je postavio pitanje.

Vučić je napomenuo da pruga nije mogla brže da se otvori zbog složenog testiranja pošto je rađena u dve deonice, kao i da je pruga za brzinu od 200 km/h morala da prođe posebne testove, analize šine i vozova…

Mnogo sam srećan što smo to uradili, jer to pokazuje razliku između moderne i uspesne Srbije i Srbije za koju se zalažu oni koje podržavaju pojedini mediji u zemlji.

Bonus video: Pobednički predlog za logoa prvog brzog voza na liniji Beograd-Novi Sad

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare