Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas novu, veliku nemačku investiciju u Čačku, ističući da su dogovoreni detalji oko ulaganja 90 miliona evra u "greenfield" investiciju. Na svom nalogu na Instagramu, Vučić je rekao da će kamen temeljac biti položen u oktobru, a fabrika će zaposliti 800 ljudi.

„Ljudima u centru Moravičkog okruga želim da saopštim važnu vest a to je da ćemo do oktobra meseca položiti kamen-temeljac za jednu novu, izuzetnu, izvanrednu nemačku fabriku koja će zaposliti 800 ljudi sa veoma visokim platama za zaposlene i takođe pripada automobilskoj industriji. Mislim da je to velika vest ne samo za Čačak, već za sva okolna mesta, dobra vest i za Kragujevac, zbog Univerziteta u Kragujevcu, i takođe mislim da će ovo mnogo značiti za dalji razvoj centralne i zapadne Srbije“, kaže Vučić u video-poruci na proflu buducnostsrbijeav.

„Ostaje nam da radimo na ovakvim stvarima, da imamo što više ovakvih vesti, jer mi za razliku od nekih koji traže deindustrijalizaciju, mi hoćemo da se industrijalizujemo, hoćemo da idemo napred, hoćemo da radimo, i čestitam ljudima u Čačku čestitam svim građanima Srbije, i moramo da se posvetimo ovome, i Srbija hoće, može i mora napred“, navodi predsednik Srbije.

Zahvalio je saradnicima Jorgu Höskensu i Danilu Cicmilu na marljivom i posvećenom radu.

Bonus video: Kako nas je to Vučić pozvao na jedinstvo – uz salvu uvreda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare