Polaganje kamena temeljca za Barry Callebaut / FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

Nakon što je država Srbija dala švajcarskoj kompaniji čokolade "Barry Callebaut" subvencije od 12 miliona evra, odnosno 120.000 evra po radnom mestu za planiranih 100 zaposlenih, Vučić je na novinarsko pitanje rekao da se to ne računa po radnom mestu, nego da je to iznos ukupne subvencije.

Vučić je dodao da je država dala toliku podršku toj kompaniji zbog visine investicije i da su Švajcarci mogli da dobiju i više da su tražili, s obzirom na značaj koji će ta investicija imati za lokalnu sredinu i celu Srbiju, potvrdivši da je „Bari Kalebo“ dobio 12 miliona evra subvencije, a da je ukupna investicija 50 miliona evra.

Objasnio je da je su se subvencije davale po radnom mestu za radno intenzivne projekte, ali da je sada Srbija na višem tehnološkom nivou i da zato uspeva da sarađuje sa najmoćnijim svetskim kompanijama.

On je rekao da će fabrika čokolade „Bari  Kalebo“ (Barry Callebaut) u Novom Sadu, čija gradnja počinje danas, biti najveća fabrika čokolade u ovom delu Evrope, kao i da će se najveći broj sirovina nabavljati sa teritorije naše zemlje.

„Neko bi rekao, što su se skupili ovoliko i drže govore za samo 100 radnih mesta. To je važno, jer to je 100 porodica koje će mnogo lakše da žive, a plate će za inženjere i tehnologe biti na evropskom nivou, a mnogo iznad srpkog proseka“, rekao je Vučić.