Foto:EPA-EFE/NEIL HALL

Podacu prikupljeni u drugom kvartalu ove godine pokazuju da je vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije opala za 2,6 odsto u tekućim cenama, dok u stalnim cenama taj pad iznosi 0,8 posto u odnosu na drugi kvartal 2019. godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Posmatrano prema regionima, u drugom kvartalu ove godine, vrednost izvedenih radova, u stalnim cenama, povećana je u regionu Južne i Istočne Srbije, (48,3 odsto), i Beogradskom regionu, (2,3 procenata), dok je vrednost radova opala u regionu Šumadije i Zapadne Srbije, (13,7 posto), i Vojvodine (25,1 odsto) u odnosu na isti kvartal 2019. godine.

Od ukupne vrednosti radova izvedenih u drugom kvartalu ove godine, na teritoriji Srbije izvedeno je 94,1 odsto, dok je preostalih 5,9 procenata izvedeno na gradilištima u inostranstvu.

Ukupna vrednost radova izvođača iz Srbije, za radove koji su izvođeni na teritoriji naše zemlje i inostranstva, na istom je nivou kao u drugom kvartalu 2019. godine, posmatrano u tekućim cenama, dok u stalnim cenama beleži rast od 1,8 procenata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram