Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Kompanija "Mona Fashion" zainteresovana je da u Vranju otvori pogon u kojem će, prema rečima ljudi iz lokalne vlasti, biti posla za "100-200 ljudi".

Kako saznajemo, lokalna samouprava će na zahtev poslodavaca sprovesti dokvalifikaciju i kvalifikaciju radnika, odnosno snosiće troškove za tromesečnu obuku i prevoz polaznika. Još uvek se ne zna da li će graditi pogone ili kupovati postojeće, ali je „izvesno da će doći u Vranje“, rekao je član Gradskog veća Nebojša Zupančić.

Prema njegovim rečima, kompanija je već registrovala svoj ogranak u Vranju.

Pročitajte još:

Sastanku sa predstavnicima kompanije prisustvovali su gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović i rukovoditeljka Odeljenja za privredu i ekonomski razvoj Nataša Trajković.

Milenković je naveo da je jedan od planova da pruže pomoć ovoj kompaniji kroz Lokalni akcioni plan i omoguće dokvalifikaciju i prekvalifikaciju potrebnih radnika.

„Oni koji uspešno završe obuku, ostaju tu da rade. Tako smo isto radili sa ‘Kentaurom’ svojevremeno, tako ćemo i sa ‘Monom’ ako budu izrazili želju“, rekao je Zupančić za lokalni portal Slobodna reč.

BONUS VIDEO 7.000 radnika nekadašnjih fabrika u Nišu ne odustaje od onoga što su zaradili, a država im duguje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare