Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Cilj ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma, između ostalog, je da se napravi presek stanja u srpskoj ekonomiji i da vidimo gde smo mi u odnosu na tu 2030. godinu, s obzirom na to da nam se približavaju i izbori, rekao je za N1 neposredno pred zvanično otvaranje foruma Aleksandar Vlahović iz Saveza ekonomista Srbije.

„Sigurno je da će u ova četiri dana rat u Ukrajini biti jedna od najbitnijih tema, jer će svakako uticati na sve nas, čak i u segmentu održivog razvoja, jer tek sada vidimo koliko nam je potrebna stabilna ekonomija, posebno u ovim vremenima u kojima nastaje ne samo ekonomiski, nego geopolitički šok. Osim toga, govorićemo o tome šta mladi od nas očekuju, to je novina koju ove godine uvodimo. Zatim, govorićemo o zdravstvu, posvetićemo nekoliko panela tome. Takođe i o obrazovanju, industrijskoj revoluciji i nejednakosti koja postoji među građanima. Govorićemo i o zelenoj tranziciji, održivoj ekonomiji“, rekao je Vlahović za N1.

PROČITAJTE JOŠ

Vlahović je naglasio da će kriza u Ukrajini imati i direktan i indirektan uticaj na nas, pre svega zbog naših isporuka tim zemaljama, zatim isporuka koje idu iz tih zemalja, a već je, kako je rekao, evidentna i energetska, odnosno gasna kriza.

Prvi dan 29. Kopaonik biznis foruma otvoriće guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Siniša Mali, nakon čega slede paneli posvećeni zdravstvu i pandemiji kovida-19.

BONUS VIDEO: Vasić: Krediti i bez stalnog posla – banka prodaje novac, a novca ima dosta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar