Foto:Vladislav Mitić/Nova.rs

Zbog novih mera za sprečavanja širenja koronavirusa ovog vikenda očekuje nas novi režim funkcionisanja pojedinih prodajnih i uslužnih objekata.

Tokom vikenda zatvoreni su ugostiteljski objekti, restorani, kafići, kozmetički i frizerski saloni, kao i bazeni i teretane.

Ugostiteljski objekti 

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Restorani, kafići, barovi i klubovi ne mogu da rade vikednom, dok radnim danom mogu da rade do 17 sati. Za njih je propisana potpuna zabrana rada od petka u 17 do ponedeljka u pet ujutro.

Prodavnice prehrambenih proizvoda

Prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend – u njihovom radu nije došlo do ograničenja u odnosu na ranije izrečene mere.

Apoteke, benzinske pumpe i dostava non stop

Bez ograničenja sedam dana u nedelji mogu i dalje da rade apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane.

Tržni centri i ostale prodavnice 

Foto: TANJUG / MARIJA PETROVIC / an

Tokom vikenda ne rade ni tržni centri, sve prodavnice, izuzev prodavnica prehrambenih proizvoda,  kao i knjižare. Mogu da rade radnim danima do 17 časova. I za njih važi zabrana rada od  petka u 17 sati do ponedeljka u pet ujutro.

Kozmetički i frizerski saloni

Kozmetnički i frizerski saloni, saloni lepote vikendom moraju da budu zatvoreni, a mogu da rade radnim danima do 17 sati.

Teretane i bazeni

Fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati, dok vikendom moraju da budu zatvoreni.

Kladionice 

Radno vreme je skraćeno i kladionicama, pa tako sada mogu da rade od 17 časova, dok vikendom moraju da budu zatvorene.

Pozorišta i bioskopi

Foto: Promo/DKCB

Pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend. Ovim je ustanovama kulture skraćeno radno vreme za sat vremena jer su do sada mogli da rade do 18 sati časova.

Pijace 

Pijace će, kako propisuje novi set mera, moći radnim danima da rade reglularno, dok im je vikendom radno vreme ograničeno od 6 sati ujutru do 15 časova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare