Jelena Tanasković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je na Kopaonik biznis forumu da se do danas 187.000 poljoprivrednika prijavilo i uzelo eID broj za novu platformu eAgrar.

Tanaskovićeva je na panelu „Poljoprivreda u deglobalizovanom svetu i izazovi s kojima će se Srbija suočiti“ istakla da je eAgrar izuzetno značajna stvar za naše poljoprivrednike.

Pročitajte još:

„Do danas se 187.000 poljoprivrednika pijavilo i uzelo eID broj i jasno je koliko je velika zainteresovanost, i od 16. marta krećemo sa podizanjem registra i sa prijavom, gde će naši poljoprivrednici moći da kažu da li to što imamo u registru to što oni imaju njihovo realno stanje, što i jeste ideja“, rekla je ministarka.

Kako je rekla, svi će registri biti u okviru eAgrara i država će moći da ukršta te podatke i imamo dobru statistiku.

„Moći ćemo da gledamo gde eventualno pada proizvodnja, da bi u narednoj godini pojacali subvenciju u tom delu koji pada. A i njima će biti mnogo lakše, ovaj prvi trenutak je težak, ali kada budu odradili preko eAgrara prvi krug suvencija i videće koliko im je život lakši sa eAgrarom“, istakla je Tanaskovićeva.

BONUS VIDEO Poljoprivrednici se žale ne cenu pšenice a ministar im nudi brzi internet: Da li su ucenjeni sistemom „eAgrar“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar