Foto: Nova S

Da li je Srbija pred cunamijem otkaza već u oktobru, kako tvrde pojedini ekonomski stručnjaci, ali i privrednici, jedna je od tema emisije "Među nama", o kojoj su govorili Živorad Vasić, regionalni direktor "IHG grupe", koji je istovremeno i viši potpresednik Delta Holdniga i Milojko Arsić profesor na Ekonomskom fakultetu.

Sreda 9. septembar je inače i simboličan dan kada se očekuje pomoć od države od 18.000 dinara. Koliko će činjenica, da država više ne pomaže, uticati na to da ljudi ostanu bez posla, pošto su brojni privrednici i poslodavci odlučili da ne uzimaju ovu poslednju ponudu države, koja je trebalo da spreči otpuštanja.

„U našoj kompaniji kažemo ‘veliko znanje – jake finansije’. Prvo, Srbija je malo tržište i mislim da je potrebno pogledati šta se dešava u EU i Evropi. Država je dala neki set mera, koje su došle iz meseca u mesec, i mi sada moramo do kraja godine napravimo set mera, u smislu da ne možemo da otpuštamo ljude do kraja godine. U hotelu ‘Kraun plaza’ nismo uzeli pomoć države i pokušali smo na različite načine da se dovijamo i da ostanemo u imidžu klijenata. Naravno, jako smo bili pogođeni, jer je hotelska industrija bila prva na udaru“, kaže Vasić.

Na pitanje Maje Nikolić da li će biti otpuštanja, Vasić je kazao da je to u njegovoj kompaniji poslednja opcija.

„Trudimo se kao velika kompanija da pronađemo ljude, da ih zaposlimo u nekim drugim delovima kompanije.“

O čemu su gosti još pričali pogledajte u video prilogu njihovog gostovanja u emisiji „Među nama“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare