Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su zakon kojim će biti omogućena isplata novčane podrške mladim ljudima, državljanima Srbije, u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Reč je o Predlogu zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti koronavirusa.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je poslanicima u Skupštini Srbije da prijava počinje u subotu, 15. januara, a završava se 30. januara.

„Mi ćemo već od 1. februara krenuti sa isplatom svima koji su se za ovu pomoć prijavili. Prijavljuju se mladi sa navršenih 16 i do navršenih 29 godina i to na dan stupanja na snagu ovog zakona“, rekao je Mali.

On je objasnio da je proces prijave veoma jednostavan i lak i biće potrebno da se na portalu Uprave za trezor na mestu predvidjenom za to unese broj lične karte, JMBG i izabere banka gde ima otvoren račun.

U slučaju da mlada osoba nema račun u banci, biće joj otvoren namenski račun u banci koju odabere prilikom prijave.

U raspravi o zakonu narodni poslanici pohvalili ekonomsku politiku vlade, kritikovali predstavnike opozicije, ali i više puta pozvali građane da u nedelju 16. januara izađu na referendum.

Poslanici su poručili građanima da na referendumu zaokruže „da“ i tako podrže politiku evropskih integracija i Aleksandra Vučića.

Bonus video: Radnici Kolubare traže prijem kod direktora

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare