Foto:promo

United Grupa objavila je danas da je potpisana saradnja sa kompanijom Nokia u cilju unapređenja postojeće mobilne mreže i superiornog korisničkog iskustva. Saradnja United Grupe i kompanije Nokia doprineće uvođenju nove generacije digitalnih usluga širom Jugoistočne Evrope, uključujući nove 5G usluge kako za rezidencijalne, tako i za poslovne korisnike, veće brzine i sigurnosti.

Za mobilne operatore koji posluju u okviru United Grupe – kompanija VIVACOM u Bugarskoj i Telemach u Hrvatskoj i Sloveniji – saradnja dve kompanije omogućiće masovnu povezanost na internet mrežu za još veći broj uređaja uz pouzdanu konekciju i podršku aplikacijama i uslugama koje su ključne za digitalnu transformaciju moderne industrije.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV i dostupne su usluge televizije i portala Sport Klub, Nova S i N1.

Pročitajte još:

SBB kompanija podnela je još u februaru ove godine zvaničan zahtev Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge Srbije (RATEL), ali i nadležnom Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, da pokrenu postupak javnog nadmetanja za 5G mrežu, jer bi i novi i postojeći mobilni operatori bili motivisani da ulažu u tržište, od čega bi korist imali građani, privreda i ekonomija Srbije.

Unapređenja mobilne mreže United Grupe deo su petogodišnjeg plana investicija od preko 900 miliona evra koje vodeći telekomunikacioni i medijski operator ulaže u modernizaciju svojih mobilnih i fiksnih mreža, kako bi se obezbedila vrhunska povezanost i napredni proizvodi i usluge za milione novih i postojećih korisnika.

United Grupa radiće na razvoju usluga kao što su mobilne veze gigabitnih brzina, unapređeni sistemi za prenos podataka uz minimalno kašnjenje i pristup fiksnoj bežičnoj mreži, što će biti ključni pokretači u narednim godinama i za digitalizaciju i za konkurentnost na tržištima na kojima posluje.

Željko Batistić, potpredsednik United Grupe za tehnologiju rekao je:

„Porast povezanih uređaja i sve veće potrebe koje mobilni korisnici danas imaju, zahteva moćnu bežičnu mrežu koja može da prenese velike količine podataka brzo, sigurno i sa zanemarljivim kašnjenjem. Naša ulaganja – i u mobilne i u fiksne mreže – garantuju da će korisnici United Grupe uvek imati pristup najboljem što naša industrija može da ponudi“.

Saradnju između kompanije Nokia i United Grupe počela je u martu ove godine, nakon što je holandska kompanija za podršku u uvođenju optičke mreže nove generacije u Jugoistočnoj Evropi, koja će biti najnaprednija u regionu odabrala kompaniju Nokia.

Mikko Lavanti, potpredsednik i direktor kompanije Nokia za Centralnu Evropu i Aziju istakao je:

„Nokia je zadovoljna što nastavlja da podržava snažnu poziciju United Grupe na tržištu Jugoistočne Evrope. Vodeći portfolio naših usluga na tržištu nastavlja da demonstrira svoju širinu, pouzdanost i inovativnost koristeći mogućnosti Cloud sistema, uz centralizovanu ili distribuiranu implementaciju. Radujemo se što ćemo United Grupi i njenim korisnicima pružiti vrhunske performanse“.

Osnovne implementacije će se u početku uvoditi za 3G, 4G i 5G mreže United Grupe na Cloud-u, od trećeg kvartala ove godine.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare