Foto: Udruženje noćnih barova i klubova Beograd

Predstavnici ugostitelja i Udruženja noćnih barova i klubova Beograda razgovarali su sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem o opstanku ugostiteljstva kao bitne privredne grane koja je najviše pogođena epidemijom koronavirusa. Grad im je ponudio najmanje 50 odsto popusta na zakup svih lokala koji su u vlasništvu grada.

„Tako su se među ponuđenim rešenjima našli popust od najmanje 50 procenata na zakup svih lokala u vlasništvu grada Beograda, a na isplatu već fakturisanih zakupa sačekalo bi se do decembra, ali i duže, ukoliko se za to ukaže potreba“ navodi se u saopštenju Udruženje noćnih barova i klubova Beograda.

Međutim, predstavnici ovog udruženja su „dodatno institrali na opciji otpisa tih dugovanja, odnosno umanjenju renti za 90 odsto tokom pandemije i  sve vreme zabrane rada u punom kapacitetu“.

„Dogovoreno je da će Grad Beograd nastojati da oslobodi ugostitelje i od plaćanja firmarina, ali i da se ovoj privrednoj grani obezbedi svaka druga pomoć, a sve kako bi opstali i nastavili sa radom i u trenutnim okolnostima“ dodaje se

Ugostitelji se nadaju da će se naći zajedničko rešenje za opstanak ugostiteljstva u Beogradu, „kao izuzetno bitne privredne grane, ne samo zbog 20.000 zaposlenih u klubovima i noćnim barovima, odnosno 60.000 zaposlenih u ugostiteljstvu sveobuhvatno, već i zbog nemerljivog uticaja ove privredne grane na imidž i turističku ponudu prestonice“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare