Foto: Shutterstock, Goran Srdanov/Nova.rs

Sindikalna organizacija EPS Termoelektrane Kostolac učestvovaće u protestu koji će se održati u petak ispred sedišta Direkcije JP EPS u Balkanskoj ulici. Protest je zakazan za 11 časova.

Protest se održava u organizaciji Sindikata radnika EPS-a, koji je pre nekoliko dana najavljen.

„Svojim učešćem podržavamo isključivo zahteve koji se tiču povećanja zarada za zaposlene u EPS-u, učešća sindikata u izmeni pravnog statusa JP EPS-a i poštovanja Posebnog kolektivnog ugovora u stavovima koji su se pokazali kao sporni u prethodnim godinama“, navode iz ove sindikalne organizacije.

Podsećamo, Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije je saopštio da će se u petak održati protest upozorenja, ukoliko u međuvremenu ne budu ispunjena njihova tri zahteva.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi zahtev odnosi se na povećanje zarade u 2023. godini za zaposlene u ovom javnom preduzeću. Drugi zahtev je smena direktora EPS-a Miroslava Tomaševića i njegovih saradnika zbog, kako je navedeno u saopštenju, „samovolje i bahatosti prilikom izmišljanja novih radnih mesta u Kolubari, izmene sistematizacije i povećanja koeficijenata za određene poslove bez ikakve potrebe, što je i dovelo do smanjenja boda, kao i neobaveštavanje i neuključivanje predstavnika zaposlenih u pregovore oko prelaska preduzeća u akcionarsko društvo“.

Treći zahtev koji je sindikat izneo odnosi se na poštovanje postojećeg Kolektivnog ugovora.

BONUS VIDEO Da li je EPS na pragu privatizacije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare