Sinisa Mali
Siniša Mali Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ukupno 654 firme, koje imaju 6.393 licencirana registrovana autobusa, danas dobijaju treću ratu sektorske pomoći u iznosu od 600 evra po autobusu. Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, jutros je na račune ovih preduzeća uplaćeno oko 451 milion dinara. Isplata pomoći turističkim vodičima biće, najavljuje - u julu.

„Sredinom jula nas očekuje isplata pune minimalne zarade za ugostitelje, turističke agencije, licencirane turističke vodiče i pratioce, kao i hotele, odmarališta i rent-a-kar agencije“, najavio je Mali dodajući da će oni dobiti još jednu minimalnu zaradu sredinom avgusta meseca.

Kako je saopštilo ministarstvo, Mali je najavio i da je u avgustu planirana isplata jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 90.000 dinara neto, za ukupno 777 članova razvrstanih u osam udruženja kojima proše godine nije isplaćena ova pomoć.

„Ta mera se odnosi na one koja imaju status lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi, a tu spadaju samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni saradnici i samostalni izvođači kulturnih programa“, pojašnjeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar