Foto: Promo

Češka kompanija koja posluje u Srbiji pod imenom Telenor, nastavila je da uverava građane da će zbog njihovog ugovora sa Telekomom biti unapređena konkuretnost u zemlji. Ovo je ko zna koje po redu saopštenje Telenora, u kome se ta kompanija ne ograđuje od ciljeva Telekoma koji podrazumevaju zajedničko udruživanje, čime nam još jednom jasno stavljaju do znanja da su prihvatili ulogu Telekomovog partnera za uništenje SBB-a i slobodnih medija N1 i Nove S, saopštila je večeras United grupa.

Kako se navodi u saopštenju, potpuno je kontradiktorno i licemerno, dok optužuju kanale N1 i Nova S da neistinito informišu javnost, da u isto vreme nude da ih emituju na svojoj budućoj kablovskoj mreži koju planiraju da grade na infrastrukutri Telekoma. Te iste urednike i novinare tuže i traže milionsku odštetu, zahtevajući zabranu izveštavanja o Telenoru, što predstavlja neviđen pokušaj cenzure.

„Upozoravamo javnost da iz svih izjava predstavnika Telenora sledi zaključak da se oni već predstavljaju javnosti kao kablovski operator na infrastrukturi  Telekoma. Postavlja se pitanje da li i Telenor unapred zna kakva će biti odluka Komisije za zaštitu konkurencije, ako izdaju takva saopštenja“.

United Grupa zalaže se za saradnju po evropskim pravilima, a ne po trenutno važećim u Srbiji. Nadamo se da je moguće raditi bez pretnji, ucena i pod istim uslovima za sve investitore.

Telenor bi, ako već tvrdi da postupa po evropskim pravilima poslovanja, morao da se odrekne antikonkurentskih ciljeva u svom savezu sa Telekomom i da prekine sa napadima na nezavisne novinare.

Pozivamo ih da budu iskreni prema svim građanima Srbije i da pokažu da ne žele da budu podizvođač Telekomu u uništenju naše kompanije, tako što će podržati ulazak SBB  kompanije na tržište mobilne telefonije i iznajmiti svoju infrastrukturu po tržišnim cenama.

Tek kada svim operatorima na tržištu bude omogućeno da pružaju sve četiri usluge-fiksnu i mobilnu telefoniju, internet i televizijske usluge, tržište će biti liberalno. Od svega će najveću korist imati građani Srbije, jer će kompanije investirati još više novca kada budu isti uslovi za sve.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar