taksi
Foto: Shutterstock

Taksi udruženja u Leskovcu, poput onih u drugim gradovima Srbije, nameravaju da povećaju cene svojih usluga, ali konačnog dogovora još nema jer neki smatraju da bi zbog toga opala potražnja.

Kako su naveli iz Taksi udruženja u Leskovcu, reč je samo o jednom od desetak udruženja koje „koči“ dogovor i da „sve taksi kuće imaju posla jer su Leskovčani naučili da se voze taksijem“.

„Već više od godinu dana startna cena u Leskovcu je 120 dinara, a cena goriva je veoma povećana u tom periodu, bez obzira što se dve nedelje uzastopno ona smanjuju za po dva dinara“, objasnio je jedan od predsednika tog udruženja za agenciju Beta.

U Vranju je pre tri dana startna cena povećana sa 120 na 170 dinara, a u Nišu je taksi prevoz poskupeo odmah posle izbora, pa sada Nišlije startnu cenu plaćaju 130 umesto prethodnih 110 dinara, naveo je on.

Dodao je da leskovački taksisti još uvek „nisu načisto“ koliko bi poskupljenje tražili od grada Leskovca, ali da „znaju da već prave gubitke“.

Poskupeo bi, kako je naveo, eventualno samo start, a dnevna i noćna tarifa ostale bi iste, 60, odnosno, 65 dinara po pređenom kilometru.

BONUS VIDEO – Taksisti u klin, CarGo u ploču – gosti Aleksandar Bjelić i Mihailo Gajić 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar