Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Srbija je danas stabilna zemlja sa niskom inflacijom, uređenim javnim finansijama, povoljnim uslovima finansiranja i investiranja, ocenila je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković na Kopaonik biznis forumu i više puta istakla ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za poboljšanje ekonomske situacije u zemlji.

„Mi u Srbiji imamo uređene javne finansije, jer niko pre Aleksandra Vučića nije razumeo važnost finansijske konsolidacije države, bez obzira sto je reč o nepopularnim merama i potezima“, rekla je Tabaković u svom izlaganju na Kopaonik biznis forumu.

Ona je ocenila da je sadašnja vlast ostvarila stabilnost cena, postigla poverenje u mere koje sprovodi i zaključila da “uz male troškove postižemo više”.

Inflacija se u Srbiji, prema njenim rečima kreće u sferi od oko dva odsto, a cilj NBS je da bude 3 odsto, plus/minus 1,5 procentnih poena.

Guvernerka NBS je u svom izlaganju citirala misli Isidore Sekulić o čudnoj moći reči, završivši taj citat sa “Stojim čvrsto iza svojih reči i svojih dela”.