Foto:EPA-EFE/Toms Kalnins

Prema podacima Ministarstva finansija, ukupno 6,2 miliona građana Srbije računa na jednokratnu pomoć iz budžeta u vrednosti od sto evra. Rok za prijavu za tu pomoć ističe danas u ponoć.

Ministarstvo finansija podseća da se prijava za jednokratnu pomoć u vrednosti od sto evra, koja je počela 25. maja, ističe danas u ponoć.

Prijava građana za 100 evra moguća je na dva načina – na internet stranici Uprave za trezor i putem kontakt centra, na broj telefona 0800-101-100.

Do sada je jednokratna pomoć isplaćena na račune 5,5 miliona ljudi, a još 450.000 građana dobiće svoj novac do sutra, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Građani koji se opredele za onlajn prijavu, nakon unosa JMBG i broja važeće lične karte, u padajućem meniju biraju naziv banke u kojoj žele da podignu novac, bez obzira da li tu imaju otvoren račun ili ne.

Nakon toga, sistem prikaže unete podatke, i omogućava da se još jednom proveri tačnost podataka.

Kada se i taj korak potvrdi – prijava je primljena. Naknadno je moguće proveriti i da li su podaci uneti u sistem.

Pročitajte još:

Penzioneri i primaoci novčane socijalne pomoći novac su dobili automatski.

Penzionerima koji nisu morali da se prijavljuju smatrani su i korisnici privremene naknade – invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti.

Novac ovim građanima je već uplaćen. Ostali su morali da se prijave, a rok za prijavu ističe sutra u ponoć.

Podsetimo da za sto evra mogu da se prijave svi punoletni državljani naše zemlje sa prebivalištem u Srbiji i ličnom kartom koja je važeća na dan prijave.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare