Foto: Nova S

Gosti večerašnje emsije "Među nama" bili su Strahinja Sekulić iz Agencije za restituciju i Nemanja Nenadić iz Transparentnosti, a sa novinarkom i voditeljkom Radom Đurić, razgovarali su o tome, kome se izdaju državne nepokretnosti, kao i ko sme da koristi srpske vile i kako.

Rada Đurić se na početku emisije osvrnula na temu koja je poslednjih dana aktuelna, a to je vila Bor, u kojoj je živela Jovanka Broz, te podsetila da za njeno renoviranje nikad nije bilo novca, a da je Ana Brnabić 28. avgusta izjavila da sada postoji mogućnost za to, i da postoji mogućnost da se koristi u državne svrhe i da je koristi srpski premijer.

Na pitanje, da li je ovakva izjava Brnabić iznenađujuća i odakle nam sada taj državni novac, kada ga sve ove godine nije bilo, Nenadić je rekao:

„Nije me iznenadilo da se razmišlja o takvom nekom rešenju, ima i logike da ko god je premijer koristi takve reprezentativne objekte. Svojevremeno, kada je bio Đinđić ili Koštunica, to se pominjalo i bilo je pravdano bezbednosnim razlozima. Ali to onda treba da bude pravilo, a ne da se menja ad hoc, kada se menja ličnost premijera ili ličnost predsednika, već da se zna da je upravo to kuća gde će živeti svaki budući premijer ili predsednik dok mu traje mandat“, rekao je između ostalog Nenadić i dodao da kod nas postoji praksa, da vile koje su koristili predsednik ili prmeijer, nakon promene vlasti, ulaze u neki drugi režim.

O čemu su još govorili gosti emisije „Među nama“, pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar