Foto:FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

"Onaj ko kaže da 100 evra svakom punoletnom građaninu nije dobra mera, taj ne poznaje Srbiju" istakao je Siniša Mali odgovarajući na upite novinara o meri čije se ostvarenje planira po isteku vanrednog stanja.

„Fiskalni savet, osim dela ekonomskog programa vezanog za isplatu sto evra svim punoletnim građanima Srbije, nije imao zamerki na mere“, rekao je Mali.

Oko tih 100 evra, kako kaže, ne deli isto mišljenje sa Fiskalniim savetom.

„Smatramo da su svi građani jednaki. Imate mere usmerene na privredu, pa morate naći meru i za svakog građanina. I to jednu meru koja na pravi način umanjuje negativne posledice krize, a da važi za sve građane Srbije. Za to ne postoji druga mera osim ove“, istakao je Mali.

Kako ističe, to je „sjajna mera koja unosi optimizam i pokazuje koliko država želi da podrži svakog građanina“.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije,  najavio je da PKS razmišlja da pokrene akciju namenjenu ljudima koji žele da poklone tih sto evra.

„Razmišljamo da uspešni ljudi, poput članova upravnog odbora PKS, koji to žele,  tih sto evra uplate na račun posebnog fonda. Taj novac će svakako ući u potrošnju, samo je bitno da dođe do onih kojima je najpotrebniji“, rekao je Čadež.