Građani Sombora blokirali put na sat vremena
Građani Sombora blokirali put na sat vremena

Stanovnici salaša Bukovac i Centrala kod Sombora jutros su na dva sata blokirali prugu Sombor-Bogojevo-Novi Sad i put kroz salaše Bukovac nezadovoljni što se nakon zatvaranja regionalnog puta Sombor-Apatin zbog rekonstrukcije mosta kao zaobilaznica koristi taj put. Jutrošnja blokada pruge radikalizacija je protesta koji traju desetak dana.

Meštani tog dela Sombora svako veče na sat vremena blokiraju ulaz u salaše Bukovac. Traže da se, dok traje rekonstrukcija mosta, na Velikom bačkom kanalu postavi pontonski most.

Jedan od učesnika protesta Željko Čonić kazao je da je put kroz njihove salaše zapravo asfaltirani atarski put koji je sada postao prometna saobraćajnica jer je, nakon zatvaranja puta Sombor-Apatin, najbliža obilaznica i većina vozača koristi taj put, a ne onaj preko Prigrevice, koji je dalji.

Čonić je naveo da je zahtev meštana postavljanje pontonskog mosta. To bi rasteretilo saobraćaj kroz Bukovac, ali i pomoglo meštanima ovih salaša kojima je ulazak u Sombor umesto nekoliko stotina metara sada dalek 15 kilometara.

PROČITAJTE JOŠ

Pored mosta koji se rekonstruiše postaljena je skela, ali ona radi samo od šest ujutro do 18.00 časova i prevozi samo pešake i bicikliste. Prema najavama rekonstrukcija mosta trajaće do kraja godine.

Iako protest traje desetak dana niko iz lokalne samouprave nije se obratio nezadovoljnim meštanima Bukovca i Centrale, a nezvanična je vest da će ih danas primiti gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare