Foto: Arhiva/Shutterstock

Ugostiteljskim objektima i tržnim centrima ovog vikenda je skraćeno radno vreme, pa mogu da rade samo do 14 časova, dok je frizerima i zanatlijama dozvoljeno da rade od 20 sati, propisano je novim merama Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa. Ograničenje radnog vremena se ne odnosi na trgovinske centre i prodavnice prehrambenih proizvoda.

Donosimo pregleda radnog vremena za ovaj vikend prema najnovijim odlukama Kriznog štaba:

Ugostiteljski objekti

Svi ugostiteljski objekti tokom subote i nedelje radiće od 6 do 14 časova nezavisno da li imaju baštu. Posle tog vremena je dozvoljena samo dostava, ali ne i šalterska prodaja.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Što se tice ugostiteljskih objekata u ski centrima, kako samostalnim tako i onim u okviru hotela, posluženje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom – u baštama, navela je na konferenciji za novinare Kriznog štaba ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

„Šalter usluga za objekte na stazama je takode moguća samo do 14 sati. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno“, rekla je ona.

Tržni centri

Radno vreme je skraćeno i tržnim centrima i dečjim igraonicama, pa tako ovi objekti za dane vikenda rade od 6 do 14 sati.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs
Hoteli 

Hoteli u celoj zemlji mogu vršiti uslugu služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 sati svim građanima. A od 14 do 22 časa ova usluga je dozvoljena samo osobama koje isključivo imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju. Osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima posle 14 sati, tokom vikenda.

Fitnes centri i sportski objekti

Teretane, fitnes centri, kladionice, baloni za fudbal i druge sportove za dane vikenda radiće od 6 do 14 sati. Sportski objekti koji imaju ranije zakazane aktivnosti biće dostupni i za te namene nakon 14 časova.

Frizeri, kozmetičari i zanatlije

Frizerski i kozmetički saloni i objekti iz oblasti pružanja zanatskih usluga mogu ovog vikenda da rade od 6 do 20 časova.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Ko radi po starom

Trgovinski objekti za prodaju prehrambenih proizvoda, apoteke, benzinske pumpe, medicinske ordinacije, pozorišta, veterinarske ordinacije i laboratorije radiće kao i do sada. Benzinske pumpe posle 14 časova isključivo mogu da  služe za sipanje goriva.

 

Pijace u Beogradu

Sve pijace u Beogradu u sastavu Javno-komunalnog preduzeća Gradske pijace koje se nalaze na otvorenom i u zatvorenom prostoru, u skladu sa novim epidemiološkim merama, u subotu i nedelju radiće od 7 do 14 sati, saopštilo je to preduzeće. Supermarketi koji se nalaze u sklopu pijaca „Palilula“ i Tržnog centra „Novi Beograd“ u subotu i nedelju radiće skraćeno do 14 sati.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar