Garaze, garaza, Foto: Profimedia.rs

Republički geodetski zavod je objavio svoj izveštaj o tržištu nepokretnosti za treći kvartal 2021. godinu. Upečatljiv podatak je da je potražnja za garažama skočila za 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Primetan je konstantan rast popularnosti garažnih prostora u prethodne tri godine.

Prema statistici i istraživanju koje je Republički geodetski zavod uradio 2021. godine promet stanova na nivou države bio je veći za 9% u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Međutim, kod kupaca su, po svemu sudeći, garažni prostori postali posebno popularni – za 30% više u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Ovaj podatak ne iznenađuje, jer je potražnja za parking mestima sve veća i teža, naročito u Beogradu. Procvetao je i biznis izdavanja garaža, gde cene kirija nisu baš pristupačne.

Foto:RGZ

Prema statistici izveštaja, primećujemo konstantno povećanje potražnje za garažama od 2019. godine do danas. S druge strane, ako gledamo ukupan obim potražnje objekata za treći kvartal 2021. godine, garaže zauzimaju mest, sa 8 odsto potražnje.

Foto:RGZ

Ukupan broj kupoprodaja na tržištu nepokretnih objekata u trećem kvartalu 2021. godine za celu Srbiju je 34.767, što je maksimum za ovaj period godine u poslednje 4 godine.

BONUS VIDEO: Beograd na vodi – crtice iz života

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar