Foto: Shutterstock

"Dobiće spisak radnji. Od sutra će na našem sajtu Grada Beograda biti objavljen spisak kao i sve nedoumice, a vaučere će moći da iskoriste od onog trenutka kada ih podignu u školama ili vrtićima", rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na današnoj konferenciji za novinare u Skupštini Grada.

Kako je dodao, osim na sajtu, spisak radnji najverovatnije će biti naznačen i uz same vaučere.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada će tačno vaučeri biti u školama, to zavisi od samih škola, neki će već danas ili sutra imati, zavisi od same organizacije škola“, dodao je Šapić.

Podsetimo, danas je počela podela vaučera u vrednosti od 6.000 dinara za svu decu Beograda, zaključno sa završnim razredom srednje škole. Poklon-vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade s decom, u vrtićima i školama.

Kako je ranije rekao gradonačelnik, vaučere će sve ustanove imati do 26. decembra, nakon čega će u okviru tih ustanova da krene i podela građanima Beograda, prenosi Blic.

Šalteri za vaučere i u opštinama

Za onu decu koja ne idu u vrtiće roditelji će od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, te će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer. Šalter će biti dostupan i za sve reklamacije ukoliko bude eventualnih problema, istakao je Šapić prošle nedelje.

Rok ističe 1. marta

Vaučeri će moći da se iskoriste u roku od dva meseca od momenta preuzimanja, tačnije do 1. marta, precizirao je gradonačelnik.

BONUS VIDEO Aleksandar Šapić i odgovori na pitanja Danila Savića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare