Foto: Matthias Wehnert / Action Press / Profimedia/Booking.com

Cene apartamana u Beogradu drastično su skočile uoči koncerta čuvenog nemačkog metal benda Ramštajn, koji će se održati 24. i 25. maja na Ušću. Svako ko je samo na blic pogledao ponudu, ostao je šokiran cenama. Naime, jedno noćenje u hotelu u prestonici u tom periodu košta i neverovatnih 5.000 evra.

Beograd će 24. i 25. maja biti jedna od “stanica” Ramštajna na evropskoj Stadion turneji, a kako se bliži datum kada će nemački metalci odražati koncert, ovo je poslednja prilika za njihove fanove van Beograda da obezbede smeštaj.

S obzirom na to da je Beograd jedini grad na prostoru bivše Jugoslavije u kojem će Ramštajn nastupiti tokom turneje, sigurno je da će tokom dve večeri naša prestonica ugostiti veliki broj obožavaoca i iz inostranstva.

Čve ovo činjenice i okolnosti, beogradski ugostitelji su odlučili da iskoriste i ozbiljno zarade.

Zbog toga u ovom trenutku izbor smeštaja na najpopularnijoj platformi za rezervaciju nije veliki. Navodi se da je popunjeno čak 98 odsto smeštajnih objekata tokom dana kada će se koncerti održati.

Skoro 1.000 evra za jednu noć

Smeštaj koji je dostupan, preskup je.

Foto: Shutterstock

Iako će se koncerti održati na Ušću, zbog gotovo potpuno popunjenih kapaciteta, proverili smo šta sada može da se iznajmi u čitavom gradu.

Zbog poznatih metalaca, lokacija ne diktira cenu – one su visoke u svim delovima grada.

Primera radi, u apartmanima u Zemunu, koji su od Ušća udaljeni gotovo pola sata vožnje, jedno noćenje košta od 116.400 do 129.300 za smeštaj za dve osobe, odnosno od 145.500 do 161.600 za tri osobe, a na “Bookingu” se navodi da je ostalo još tri takva tipa smeštaja.

PROČITAJTE JOŠ

Preostao je još jedan “deluks” studio, koji košta od 122.300 (za dve osobe) do 169.800 dinara (za tri osobe).

Isti smeštaj za ove dane ima još dva deluks apartmana koji koštaju od 145.000 za dve, do 201.500 dinara za četiri osobe.

Već drugog dana koncerta, 25. maja, cene u ovom smeštaju su niže, pa noćenje umesto 116.000, košta oko 103.000 dinara, ali potencijalni problem je, međutim, što ovaj smeštaj nema parking.

Foto: booking.com

Ako bi neko želeo da odseda u ovom smeštaju u junu, kada nema koncerata Ramštajna, to bi ga koštalo oko 8.400 dinara, što je više od deset puta manje od sadašnje ponude.

Naravno, postoje i “povoljnije” opcije. Primera radi, za oba dana koncerta, moguće je iznajmiti smeštaj u Beogradu na vodi po istoj ceni – oko 33.800 po noćenju. U pitanju je, inače, stan na dan, koji van „koncertne sezone“ košta desetak hiljada dinara.

foto

Blizu koncerta – 75.000 za noć

Ako grupa od šestoro ljudi želi da prenoći u apartmanu koji je nešto bliže Ušću, na oko 15 minuta kolima, to će morati da plati ukupno 99.555 dinara, odnosno oko 16.500 po osobi. Ukoliko, međutim, nemaju toliko društvo, pa se u ovaj apartman smeste samo dve osobe, moraće da izdvoje oko 80.000 dinara.

Za smeštaj u hotelu više od 500.000 za noć

Ko ipak ne želi apartman ili privatni stan, moraće to da plati daleko više. Kako se vidi na poznatoj platformi za rezervaciju smeštaja, noćenje u poznatom beogradskom hotelu u centru grada 24. maja košta neverovatnih 585.615 dinara. U cenu jednokrevetne sobe ulazi i doručak.

Foto: booking.com

Da je ova cena “napumpana”, najbolje pokazuje cena za jun mesec, kada koncert uveliko bude prošao. Ko bude želeo da u ovom hotelu noći 12. na 13. jun, to će ga koštati daleko manje – oko 11.500 dinara.

Foto: booking.com

Ovo je ujedno i najskuplja ponuda smeštaja.

Ramštajn u Beograd stiže sa 77 šlepera opreme

Cene samih karata zavise od mesta u odnosu na binu. Tako su karte za sedeća mesta, najbliže bendu 12.900, za stajanje 8.900, dok je karta za fan pit 11.500 dinara.

Ovo će biti treći nastup Ramštajna u Beogradu, a koncertni prostor obuhvatiće 240.000 kvadrata.

Ramštajn Foto: Milan Malíček / Borgis / Profimedia

Ramštajn u Beograd stiže sa 77 šlepera opreme, a očekuje se da će bend, inače poznat po scenskim nastupima, po večeri trošiti oko 1.200 litara specijalnog benzina. Koncertni prostor zauzimaće oko 240.000 kvadratnih metara, a na realizaciji nastupa radiće oko 1.500 ljudi.

Inače, Beograd je jedini grad na prostoru bivše Jugoslavije u kojem će Ramštajn nastupiti tokom turneje. Od 16 gradova koji su deo Stadion turneje, Beogradu su najbliži Atina i Klagenfurt.

BONUS VIDEO Da li znate kako su najpoznatiji bendovi dobili imena?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare