Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Srpski pokret Dveri zatražiće od države ukidanje subvencija strancima i rigorozne provere njihovog poslovanja, nakon otkrića da je carinskom prevarom lanac odeće C&A direktno oštetio državni budžet za šest miliona evra, a građane i radnike za više desetina miliona.

Dveri tvrde da je ovaj primer „samo jedan u nizu pljačkaških poduhvata kadrova SNS i stranaca“.

Prema dostupnim informacijama, Dveri navode da je prevara nesmetano trajala punih šest godina i više desetina lica je bilo umešano u carinsko mešetarenje na štetu budžeta i građana, a da je vlast, koja domaće preduzetnike zatvara i kažnjava za dinar viška u kasi, prećutno dozvolila da C&A tiho ode u stečaj.

„Tražimo da se hitno pokrenu svi mehanizmi zaštite budžeta i građana, na taj način što će strani lanac isplatiti direktnu i indirektnu štetu. Važnije od toga je da se podignu krivične prijave protiv svih vladinih službenika i stranaca koji su u ovoj pljački učestvovali“, navedeno je u saopštenju Dveri.

Zaključili su da sve kompanije koje su učestvovale u ovom međunarodnom skandalu moraju biti krivično gonjene i njihov rad trajno zabranjen u Srbiji.

BONUS VIDEO – Radnici C&A ostavljeni na cedilu, a država ćuti

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare