Foto:Vesna Lalić

Sledeće godine stizaćemo od Beograda do Novog Sada železnicom za manje od pola sata, poručila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović tokom razovora sa direktorima Infrastrukture železnice Srbije Nebojšom Šurlanom i Srbija voza Jugoslavom Jovićem.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorima Infrastrukture železnice Srbije Nebojšom Šurlanom i Srbija voza Jugoslavom Jovićem o aktuelnim projektima, poslovanju tih preduzeća u vreme trajanja epidemije i definisanju i rešavanju problema u skladu sa trenutnom finansijskom situacijom.

Na sastanku je bilo reči o realizaciji infrastrukturnih projekata, sa posebnim osvrtom na modernizaciju brze pruge Beograd-Budimpešta, kako o završetku deonice od Beograda do Novog Sada, tako i o početku izgradnje deonice Novi Sad – Subotica, saopštilo je ministarstvo.

„Reč je o najvećem projektu ne samo u Srbiji, već u jugoistočnoj Evropi. Ministarstvo će, kao i do sada, biti tu da pruži svu podršku i pomoć da realizacija teče po ugovorenoj dinamici i da sledeće godine na jesen do Novog Sada putujemo za manje od pola sata“, rekla je ministarka.

Mihajlović, sa druge strane očekuje da u prvoj polovini sledeće godine započne izgradnju i treće deonice od Novog Sada do Subotice, a da se uporedo izvode i radovi na rekonstrukciji regionalnih pruga.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare