Foto: KoSSev

Svega nekoliko dana ostalo je do zatvaranja ekspozitura NLB Komercijalne banke na teritoriji Kosova, kako su to u prethodnom periodu izveštavali mediji. Uoči i dalje zvanično nepotvrđene obustave rada jedinice u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred objekta je uklonjen znak, piše portal KoSSev.

Znak dužine više metara na kojem je ćiriličnim slovima ispisano „Komercijalna banka“, godinama je stajao iznad ulaza u ovu finansijsku instituciju u ulici Vlade Ćetkovića, odnosno od kada je ekspozitura banke tamo premeštena sa mitrovičkog šetališta, navodi KoSSev.

Ovaj znak je, međutim, danas uklonjen. Da se u objektu nalazi Komercijalna banka moguće je zaključiti jedino na osnovu sitno ispisanih slova iznad bankomata i ljubičaste boje ovog brenda koja je još uvek vidljiva.

Uklanjanje je izvršeno u popodnevnim satima, međutim, svega par časova ranije, odnosno oko 11.00, ispred ove banke uočeno je najmanje deset ljudi koji su čekali u redu.

NLB Komercijalna banka u severnom delu Kosovske Mitrovice rad sa klijentima obavlja do 14.00 časova, a kako nezvanično saznaje KoSSev, obustaviće ga 31. januara.

Mediji su još krajem decembra pisali o tome da su navodno zaposleni NLB Komercijalne banke Srbije, filijale Kosovska Mitrovica dobili obaveštenje iz svoje „centrale“ u Beogradu da je Izvršni odbor banke doneo odluku o zatvaranju filijale i svih devet ekspozitura ove banke na Kosovu.

U međuvremenu su usledili izveštaji da je više korisnika banke na Kosovu dobilo obaveštenje na svoje adrese elektronske pošte uz podatak o navodnom zatvaranju ekspozitura 31. januara ove godine.

Korisnici iz Zvečana i Kosovske Mitrovice dobili su obaveštenje da će biti prebačeni u ekspozituru u Raški, a identično obaveštenje stiglo je za korisnike iz Kosovske Mitrovice i Gračanice, pisao je krajem decembra Radio Kontakt Plus.

BONUS VIDEO:  Evro zvanična valuta na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar