Krušik
Fabrika Krušik Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sindikati Krušika nisu dobili informacije od uprave o tome koliko je radnika napustilo fabriku, među 150 prekobrojnih, što je pet odsto ukupnog broja zapsolenih, piše list Danas.

Iz sindikata su kazali da fabrički Nadzorni odbor i menadžment nije obavestio zaposlene o tačnom broju otpuštanja, a da je sa tog spiska nekoliko radnika otpušteno u prethodnom periodu.

Povezane vesti:

Prema informacijama predstavnika zaposlenih, u ponedeljak je bio poslednji dan za razduživanje grupe od 150 radnika kojima, odlukom fabričkog Nadzornog odbora i menadžmenta, krajem ovog meseca nisu produženi ugovori o radu u Krušiku.

Iz sindikata ocenjuju da prilikom pravljenja spiskova prekobrojnih u toj fabrici nisu poštovani „nikakvi socijalni kriterijumi“, odnosno da „nije sagledavana socijalno-materijalna situacija onih koji su krajem jula i ovih dana ostali bez posla u Krušiku“.

„Sporni su i ostali kriterijumi na osnovu kojih su ljude stavljali na spiskove prekobrojnih, ali su oni koji se odnose na socijalni status najbitniji jer se odnose na ‘golu egzistenciju ljudi'“, kazali su za list Danas.

Ocenjujući takav postupak kao nedopustiv, najavili su razgovor sa generalnim direktorom Vladimirom Lukićem o načinu i kriterijumima prema kojima se prave spiskovi prekobrojnih proizvodnih radnika te fabrika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar