Fijat Foto:Predrag Petrović

Svi zaposleni u kragujevačkom Fijatu, do kraja godine dobiće bonus u iznosu od 75 odsto od zarade, saopštio je danas Samostalni sindikaat FCA (Fiat Chrysler Automobili) Srbija.

Godišnji bonus za radnike sa najnižim primanjima iznosi oko 25.000 dinara, a ovaj novac svim zaposlenima biće isplaćen 28. decembra, saopštio je ovaj sindikat i naveo da su dugo pregovarali sa poslodavcem u vezi sa isplatom bonusa.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Samostalnog sindikata Saša Đorđević, stoji da isplata bonusa nije predviđena Kolektivnim ugovrom, ali da je stav sindikata bio da je radnicima neophodna dodatna novčana podrška, zbog „male uposlenosti i niskih zarada“.

Sindikat je najavio da će i u narednom periodu nastaviti da obezbeđuje novčanu podršku za svoje članove i naveo da je ove godine finasijsku pomoć dobilo 150 radnika za lečenje članova porodice, kao i da je isplaćeno 180 poklon čestitki za rođenje deteta.

Podsetimo, radnici Fijata godišnji plan proizvodnje za 2021. završili su 23. novembra i upućeni su na plaćeno odsustvo koje će trajati do polovine januara naredne godine. Za vreme odsustva isplaćuje im se 65 odsto od zarade.

Ove godine fabrika je imala 70 radnih dana i za to vreme napravljeno je oko 20.000 vozila.

Bonus video – Vožnja sa Tinom i Nebojšom, BMW iX

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar