FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednik Sindikata Rudarskog basena "Kolubara" Radosav Krsmanović rekao je danas da će tražiti od Vlade Srbije dodatno povećanje zarada od 12 odsto.

On je za Betu, posle razgovora predstavnika tog sindikata sa premijerkom Anom Brnabić, rekao da će Vlada odobriti danas povećanje zarada od šest odsto, ali da sindikat traži da rast zarada bude u skladu sa projektovanom inflacijom koja je prošle godine bila veća od 12 odsto.

„Sa Brnabić smo dogovorili da se naš zahtev razmotri u Ministarstvu finansija i da nastavimo pregovore sledeće nedelje, a da u međuvremenu ne organizujemo proteste“, rekao je Krsmanović.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da je zajednički zaključak da se poveća proizvodnja uglja u „Kolubari“ za nekoliko procenata kao i da se povećaju ulaganja i nabave novi bageri.

Taj sindikat jutros je u „Kolubari“ organizovao protest upozorenja sa zahtevom da se povećaju zarade koje nisu korigovane oko tri godine. U planu je bila i blokada isporuke uglja termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, ali su odsutali na poziv Brnabić.

BONUS VIDEO Protest sindikata komunalnih preduzeća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar