Foto:Južne vesti

Prema nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs od izvora bliskog upravi vranjskog pogona italijanske kompanije Geox, o čijem navodnom odlasku bruji lokalna i šira javnost poslednjih dana, propali su i najnoviji planovi menadžmenta da fabriku izdaju ili prodaju, te je odlazak sve izvesniji.

Ipak, do kraja nedelje se očekuje i zvanično saopštenje iz Geox-a.

Kako saznajemo, do sada je menadžment nekoliko puta pokušavao da reši sudbinu fabrike i njenih zaposlenih, na način da izda ili proda pogon.

U pitanju je bilo nekoliko firmi koje se bave različitim delatnostima: tekstilna industrija, dve obućarske firme, jedna koja proizvodi manje kućne aparate ali i „Automotive“, što potvrđuje glasine Vranjanaca o navodnom izdavanju pogona kompaniji Teklas koja već uspešno posluje u obližnjem Vladičinom Hanu.

Međutim, sve su imale primedbe na uslove i infrastrukturu u industrijskoj zoni u kojoj se nalazi pogon Geoxa – nema kanalizacije, prilazna saobraćajnica je neosvetljena, nema autobuskih stajališta, a veza sa autoputem nije adekvatna, kaže naš sagovornik.

Da Vranje za Geox više nije poželjna destinacija, na neki način je potvrdila i tokom jučerašnje posete predsednica Vlade Ana Brnabić, koja je rekla da ova kompanija „ima velikih problema“ i dodala je da je Geox u Srbiju dolazio u periodu kada se na Srbiju gledalo kao na zemlju „jeftine radne snage“.

U međuvremenu, radnici iz proizvodnje su na odmoru, dok svi ostali rade.

Kako saznajemo, akcionari bi trebalo da zasedaju 29. jula, nakon čega će kompanija zvanično obavestiti javnost o odlukama.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare