Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Srbija će iz budžetske rezerve uplatiti 11.500.000 dinara (oko 98.000 evra) Demokratskoj Republici Sao Tome i Prinsipe, radi otklanjanja posledica nastalih usled poplava koje su pogodile tu zemlju, vidi se u rešenju objavljenom u Službenom glasniku.

Sredstva rezerve od 11,5 miliona, piše u rešenju, odobravaju se Generalnom sekretarijatu Vlade, na ime jednokratne pomoći za Sao Tome i Prinsipe, a radi otklanjanja posledica nastalih usled poplava koje su pogodile tu zemlju.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je prošle nedelje da je Vlada odlučila da toj državi dodeli 100.000 dolara kao pomoć za sanaciju od poplava, koje su pogodile tu zemlju u decembru 2021. godine.

Delegacija Republike Sao Tome i Prinsipe je prošle nedelje posetila Srbiju, a sastanci su, između ostalog, održani i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selaković.

Dve države su, između ostalog, potpisale i Sporazum o ukidanju viza na diplomatske i službene pasoše.

Potpisana je i zajednička izjava dva ministarstva spoljnih poslova o spremnosti da se unapredi saradnja u oblasti obrazovanja, kao i Pismo o namerama između dva ministarstva zdravlja o saradnji u oblasti zdravstva i medicinskih nauka.

Bonus video: Filipović o najavljenom povećanju plata i penzija: Nadam se da znaju šta rade

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare