Radnici „Simpa“ blokirali saobraćaj u znak upozorenja

Biznis 15. jul. 202113:29 > 13:32
Podeli:
Foto:Biljana Roganović

Ukazujući na katastrofalan položaj radnika u „SIMPO ŠIK“ Kuršumlija, plate manje od minimalaca, neisplaćene doprinose u poslednjih deset godina, Slavko Ilić koji je jedan od organizatora današnje blokade upozorenja magistralnog puta Niš-Priština kod Kuršumlije, najavio je potpunu blokadu u septembru, ukoliko nadležne službe ne reše stuaciju u ovoj fabrici. Najveći problem su plate koje su niže od minimalca i neuplaćeni porezi i doprinosi radnicima. Trenutno u ovoj fabrici ima oko 500 zaposlenih.

„Tri meseca vodimo borbu,obraćali smo se svim ministarstvima, onom prevarantu Orboviću,predsedniku Samostalnog sindikata kojima članove u ovoj fabrici i ništa. Država ćuti, nije je briga za radnike koji nemaju da prežive ni deset dana. U penziju idu sa 12 do 13 hiljada dinara, jer im se ne priznaje staž zbog neisplaćenih poreza i doprinosa. Jedan moj prijatelj koji je radnik obećao je,očajan zbog svega, da će da se zapali. Ne smemo to da dozvolimo i moramo da se izborimo za prava ovih mučenika“, kazao je Ilić.

On je dodao da jejedina podrška radnicima Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ čiji su predstavnici danas bili deo protesta koji je održan.

„Mi kao sindikat stajemo uz svakog radnika. Moramo da se izborimo za njihov bolji položaj, jer im je samo sindikat ostao uovom pravosudnom javašluku i državi koja je sve samo niije ozbiljna.Ipak, treba da bude više radnika, te ih pozivam da svi zajedno u septembru ponovimo protest“, kazao je potpredsednik USS „Sloga“ Vladimir Radosavljević.

Protestu je prisustvovalo pedesetak građana, a blokada nije omela saobraćaj koji se odvijao. B. R.

Komentari

Vaš komentar