Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je da je na današnjoj sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i pripremama za zimu razgovarano o aktivnostima najvažnijih energetskih subjekata u vezi sa pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

Tokom sastanka, kako je navedeno, razgovarano je o obezbeđivanju sredstava i energenata za period do kraja marta naredne godine, kao i o merama za racionalno i efikasno korišćenje energije i energenata.

Predstavnici JP „Elektroprivreda Srbije“ predstavili su podatke o trenutnoj situaciji i projekcijama kad je reč o proizvodnji i uvozu uglja i električne energije, kao i o pogonskoj spremnosti i planiranim remontima na kopovima i termoelektranama, te uticaju suše i niskog vodostaja na proizvodnju u hidroelektranama. Predstavnici Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“ i Beogradskih elektrana izvestili su o snabdevenosti energentima i stepenu izvršenja remonta u toplanama u Srbiji.

Na sastanku su predstavljeni i podaci o popunjenosti skladišnih kapaciteta i snabdevanju i distribuciji u gasnom sektoru, kao i poslednji podaci Uprave za rezerve energenata i Republičke direkcije za robne rezerve u vezi sa zalihama energenata za zimu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih javnih preduzeća vezanih za energetski sektor i Republičkog hidrometeorološkog zavoda i kompanije Srbija kargo.

BONUS VIDEO: Skuplja struja, koliko je potonuo EPS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar