Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

Putno osiguranje je jedna od stvari koje spuštaju tenziju tokom letovanja, a mi vam otkrivamo kakvu uslugu nude osiguravajuće kuće i kolike su cene dodatnih paketa koji obuhvataju i koronu.

UNIQA u okviru svog paketa putnog osiguranja pruža organizaciju pomoći u slučaju potrebe za lečenjem u inostranstvu, naknadu troškova lečenja nastalih usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja, organizaciju pomoći i naknadu troškova u slučaju gubitka prtljaga, kašnjenja leta, prevodilačke usluge, pravne pomoći i drugo. Njihov paket omogućava i ugovaranje osiguranja od dodatnog rizika od kovid-19, gde se može računati na organizaciju neophodne zdravstvene pomoći i pokriće troškova lečenja do iznosa od 5.000 evra.

Sam paket pokriva: neophodne lekarske tretmane za vreme boravka u inostranstvu, lekove, rendgenski i ultrazvučni pregled, medicinski prevoz i hospitalizaciju, povratak dece u zemlju prebivališta, povratak bolesnika u zemlju prebivališta, štetu nastalu usled gubitka ili krađe prtljaga, štetu nastalu usled kašnjenja avionskog leta, pravnu zaštitu i pomoć u slučaju gubitka ili krađe putnih dokumenata.

Standarni paket za Grčku za deset dana košta 1.284 bez kovid paketa i 1.927 dinara s njim.

Grcka plaza Atina
Grčka plaža u blizini Atine Foto:EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS

Dunav osiguranje svojim putnim zdravstvenim osiguranjem pokriva lečenje u slučaju iznenadne bolesti ili povrede, ali i pokriće troškova: za ambulantno lečenje, nabavku neophodnih lekova i medicinskog materijala, prevoz do najbliže zdravstvene ustanove, bolničko lečenje, prevoz u državu prebivališta, stomatološke intervencije, kao i za druge potrebe u vezi sa iznenadnom bolešću ili povredom.
Paket putničkog osiguranja sa kovid dodatkom košta 1.573 dinara za 10 dana u Grčkoj, osigurana suma je do 35.000 evra, dok je bez kovid dodatka paket 1.050 dinara.

Inače, kovid dodatkom nije obuhvaćeno preventivno testiranje na kovid-19 i troškovi boravka u karantinskoj izolaciji.

Osiguravajuća kuća Sava osiguranje u okviru svog putnog zdravstvenog osiguranja, takođe, ukoliko se ne dogovori kovid dodatak, isključuje odštetne zahteve koji su nastali usled korone. Njihovo standardno osiguranje pokriva: ambulantno lečenje, lekove i zavoje propisane od lekara, sanitetski materijal neophodan za lečenje, pomagala za hodanje propisana od lekara, radioterapiju, termoterapiju ili fototerapiju, RTG, bolničko lečenje, troškove prevoza od strane hitne službe, troškove upućivanja u specijalizovane klinike, operaciju zbog akutnih bolesti, stomatološke usluge, ali samo u cilju olakšavanja akutne zubobolje, u iznosu do 80 evra. Za deset dana u nekoj evropskoj zemlji osiguranje ove kuće košta 1.269 dinara bez kovid dodatka, odnosno 1.903 sa njjim.

DDOR Novi Sad u okviru svog putnog osiguranja, pored troškova lečenja i prevoza osiguranika, omogućava sledeće usluge poput medicinske asistencije (organizacija hitne pomoći, organizacija neophodnog prevoza do bolnice, organizacija prevoza posmrtnih ostataka), putne asistencije (u slučaju gubitka ili kašnjenja prtljaga, savetodavne usluge u vezi hitnog putovanja, prenos hitnih poruka, informacije u vezi rentakar usluga) i pravne asistencije (organizovanje pravne pomoći, upućivanje na predstavnike lokalnih organa, ambasada, obezbeđivanje usluga prevodioca, administrativna pomoć u vezi ličnih i putnih isprava).

Sa kovid dodatkom za 10 dana u Evropi cena osiguranja u DDOR-u je 1.486 dinara, na osiguranu sumu od 10.000 evra, dok osiguranje na 30.000 evra za deset dana u Evropi sa kovid dodatkom košta 2.277 dinara.

Bez kovid dodatka osiguranje košta 990 dinara na osiguranu sumu od 10.000 evra i 1.518 na osiguranih 30.000 evra.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare