Protest radnika pošte ispred Vlade Srbije Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predstavnici sindikata Sloga u Pošti Srbije održali su danas protest ispred zgrade Vlade, tražeći povećanje plata, za koje tvrde da su mizerne i najniže u javnom sektoru, kao i poboljšanje radno-pravnog statusa zaposlenih u tom javnom preduzeću.

Na protestu, kome je prisustvovalo četrdesetak radnika Pošte i aktivista sindikata, predsednik ogranka Sloge u tom javnom preduzeću Stefan Mitrović rekao je da na sve njihove zahteve i apele rukovodstvo nije odgovorilo, kao ni niko iz Vlade, prenosi N1.

Ne zanima nas politika, nego samo poboljšanje položaja zaposlenih, poručio je Mitrović, uz konstataciju da je na protest došlo malo ljudi, „možemo da se prebrojimo za jedan minut“, ali da i dalje treba nastupati „složno i hrabro“ i da zaposleni nemaju čega da se plaše.

Protest radnika pošte ispred Vlade Srbije Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Uspeli smo prošle nedelje da u pošti 11070 na Novom Beogradu dvojica od četvorice zaposlenih po ugovoru dobiju stalan posao. Pokazali smo da 30 ljudi može nešto da promeni ako su složni i nepokolebljivi, naglasio je on.

Mitrović je podsetio da rukovodstvo Pošte stalno govori da se strpe, da će plate biti veće, ali da sada nema novca, i zapitao dokle tako, jer u sistemu ima 11.000 zaposlenih, čiji članovi porodica zavise od tih primanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare