Siniša Mali Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da povećanje zarada u javnom sektoru i minimalne zarade gura naviše i prosečnu platu, jer, kako kaže, privatni sektor hteo-ne hteo, prati povećanja, i procenio da će prosečna plata u decembru biti 610 evra.

Siniša Mali je za TV Pink podsetio da će penzionerima u februaru biti isplaćeno 20.000 dinara jednokratne pomoći, a da je u januaru budžetom planirano povećanje penzija, povećanje plata u javnom sektoru, kao i povećanje minimalne zarade.

Osvrćući se inicijativu „Otvoreni Balkan“, istakao je da je njen cilj povezivanje Srbije, Albanije i Severne Makedonije u gotovo jedinstvenu privrednu zonu, kao i da će takvo povezivanje regiona doprineti rastu bruto domaćeg proizvoda regiona (BDP).

Mali je podsetio na procene Svetske banke da, „ukoliko sve te mere“ povezivanja budu primenjene na pravi način, Srbija će „imati i do sedam odsto rasta BDP u regionu“.

Mali je, komentarišući trilateralni sastanak u Tirani, izrazio nadu da će „Otvorenom Balkanu“ pridružiti i Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

Bonus video – Novinarka N1 poklopila Sinišu Malog u Skupštini Srbije: „Ali ste Siniša Mali sa 24 stana“

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare