Foto: Ringo Chiu / Zuma Press / Profimedia

Kompanija Tigar Tajers Pirot narednih dana sprovešće sve neophodne pripreme kako bi 4. maja proizvodnja u toj fabrici krenula punim kapacitetom, najavljeno je danas na sastanku u Pirotu.

„Pokretanje proizvodnje u Tigar Tajersu od velikog je značaja kako za samu fabriku, tako i za Pirot i za Srbiju. Fabrika zapošljava blizu 4.000 radnika i jedna je od najvećih naših izvoznika. Osim kontinuiteta proizvodnje, ova kompanija kao prioritet stavlja zaštitu i bezbednost radnika“, rekao je Dragan Stevanović, sekretar Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetla PKS, koji je prisustvovao sastanku u Pirotu.

Generalni direktor Tigar Tajers Igor Zemit upoznao je prisutne sa Glavnom strategijom za upravljanje krizom COVID 19 i protokolom MICHELIN GROUP.

U skladu sa Protokolom, dužni su da svakom radniku, pored ostalih sredstava zaštite, obezbede i po 3 zaštitne medicinske maske, 12.000 na dnevnom nivou.

Nadležne službe fabrike su do detalja operativno razradile primenu Glavne strategije za upravljanje krizom COVID 19, kako bi maksimalno epidemiološki zaštitili radnike, kažu u Privrednoj komori Srbije.

Sastanku u Pirotu prisustvovali su i načelnica pirotskog okruga Dragana Tončić, načelnik policijske uprave u Pirotu Zoran Bogdanović, dr Radmila Zec rukovodilac epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje Pirota, Leposava Veljković, šef inspekcijske službe za pirotski okrug Ministarstva zdravlja, kao i predstavnici Ugovorne okružne privredne komore Pirot.

Suočena sa poteškoćama da realizuje redovne aktivnosti, kompanija Tigar Tajers zaustavila je proizvodnju 23. marta ove godine.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar