Zgrada Geneksa na Novom Beogradu Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nadam se da će, ovaj put, poslovni deo Geneks kule dobiti novog vlasnika. Mada, kada bi me neko naterao da se kladim u to, rekao bih da ipak neće biti prodat ni ovaj put, kaže za N1 procenitelj nekretnina Milić Đoković. Komentarišući najavu da se Geneks kula sada nudi na prodaju po nižoj ceni - 1,46 milijardi dinara, umesto dve milijarde dinara za koliko je nuđena prošli put, Đoković ističe da je cena sada približnija realnosti. "Ipak, bojim se da se ni ovog puta neće desiti prodaja - mislim da će se ići na treći krug i na direktnu pogodbu", kaže Đoković.

Posle neuspešnog prvog pokušaja prodaje Geneks kule na Novom Beogradu, u maju ove godine, stečajni upravnik odlučio je da početnu cenu za poslovni deo zgrade poznate kao Zapadna kapija Beograda ponudi na prodaju za 1,46 miljardi dinara. Iako se prvi put govorilo da postoji dva zaintersovana kupca, oni se nisu prijavili za kupovinu. Nova prodaja zakazana je za 26. avgust u podne.

„Ova cena je sada približnija realnosti. Reč je o tržišnoj vrednosti grubih građevinskih radova. Vi ovde kupujete grube građevinske radove, a oni u ceni učestvuju 20 odsto. Kada ovih 600 evra po kvadratu uvećate pet puta, dobijate 3.000 evra po kvadrata za koliko bi realno moglo da se prodaje“, objašnjava Milić Đoković.

Iskreno se, kaže, nada da će se neki od investicionih fondova pojaviti da kupe Geneks kulu, ali nije, dodaje, siguran zbog ukrajinske krize.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Geneks kula – remek delo arhitekture prepušteno zubu vremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar